onsdag 9. april 2014

Hva skal middagene bestå av?

Norske myndigheter anbefaler at man skal spise fisk helst 2-3 ganger i uka, rødt kjøtt 1 gang i uka, og hvittkjøtt som kylling, kalkun og svin resten av dagene. Myndighetene anbefaler det ikke enda, men jeg tror at det snart kommer å bli anbefalt at man spisser vegetarmat en gang i uka. Det er både bra for kroppen, og jordkloden. Det tar på å produsere kjøtt.
Men det er kanskje ikke så lett å finne på nye retter hver uke, og kanskje barna blir fort lei? Her forslag til hvordan uka kan se ut.

Mandag- Fiskeboller i karrisaus. Oppskriften finner her.

Tirsdag- Ovnsbakt kylling med fullkornspasta. Oppskriften finner du her.

Onsdag- Hjemmelagde fiskepinner. Oppskriften er her.

Torsdag- Pita med reinsdyrskav. Oppskriften er her.

Fredag- Burger med torsk. Oppskriften er her.

Lørdag- Helstekt svinefilet med grønnsaker a'la ratatouille. Oppskriften er her.

Søndag- Helstekt kalkunfilet. Lag gjerne en waldorfsalat til. Oppskriften er her og her.


På disse linkene finner også andre retter du kan lage.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar